Calorieteller Nodig?

Een caloriearm dieet is alleen goed te volgen voor mensen die doorzettingsvermogen hebben. Een calorieteller kan echter heel handig zijn en een uitkomst bieden.

Op internet zijn diverse sites te vinden waar je de dagelijkse hoeveelheid calorieën kunt bijhouden. Ook zijn er APPS te downloaden waarmee je heel handig je calorieën kunt tellen.

In een eerder artikel hebben we al gesproken over maaltijden overslaan en te weinig calorieën binnen krijgen. Wanneer je calorieteller aangeeft dat je onder de 1000 calorieën binnen krijgt dan gaat ook je verbranding sterk omlaag. Het lichaam gaat in hongersnood stand en daardoor gaat je metabolisme een stuk omlaag. Als gevolg hiervan gaat het lichaam vetweefsel vasthouden en magere spiermassa verbranden. Daarom is het verstandig om minstens 3 maaltijden per dag te eten en daarbij meer dan 1000 calorieën binnen te krijgen.

Wat kun je allemaal met een calorieteller?

–          Zoeken naar producten met hun voedingswaarden

–          Barcodes scannen en handmatig invoeren

–          Voedingslogboek bijhouden

–          Beweegpatroon bijhouden en analyseren

–          Dieetkalender met geconsumeerde calorieën

 

Vind je bovenstaande teveel werk ? Heb je al eerder aan calorie tellen gedaan? Dan weet je waarschijnlijk ook wel dat dit niet het gewenste resultaat gaat brengen! Realiseer je dat het succes van diëten ook afhangt van hoe je je voelt. En dat is per dag verschillend. Veel mensen bereiken juist wel resultaat door meer aandacht aan het mentale vlak van diëten te besteden.

Wil je weten hoe?  Klik dan HIER en ontdek wat wel werkt !

 

Tags:
Previous Post

Calorieën Verbranden

Next Post

Caloriearm Dieet Beter Dan Het Koolhydratendieet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *