Caloriearm Dieet Beter Dan Het Koolhydratendieet?

caloriearm dieetEen Caloriearm dieet houdt in dat men dagelijks probeert om de calorie inname te beperken. Als handleiding worden vaak beschikbaar gestelde voedingsschema’s gehanteerd om zo de calorie inname te beperken. Daarnaast zorgt dit ervoor dat je bewust wordt van de hoeveelheid calorieën die je binnen krijgt. Het verminderen van de calorie inname levert een bijdrage aan het verliezen van overtollige kilo’s.

Ben je overtuigd van een caloriearm dieet en wil je starten? Dan is het belangrijk om te weten dat je over een behoorlijke uithoudingsvermogen beschikt. Een tip is om een goede kennis op de hoogte te brengen van je dieet plannen. Het werkt stimulerend om dit samen met een bekende te doen. Je kunt ideeën uitwisselen over calorie arme recepten bijvoorbeeld.

Is een caloriearm dieet DE oplossing? In de praktijk zijn er nogal wat vraagtekens bij dit dieet. 1 kg lichaamsvet bevat ongeveer 7000 calorieën.  Stel je metabolisme is 2500 calorieën. Je wilt een caloriearm dieet gaan volgen. Je krijgt hierdoor per dag niet meer dan 2000 calorieën binnen. Ga je dan elke dag ook kilo’s afvallen?

Het antwoord is nee!

Afvallen is veel complexer. Je dag-metabolisme bepaalt hoeveel calorieën je  binnen moet krijgen. Ga je minder eten dan dat je behoefte is, dan kom je waarschijnlijk ook aan.

In het beginstadium zorgt een caloriearm dieet inderdaad voor gewichtsverlies. Dit hoeft echter nog geen vetverlies te zijn!!

In deze situatie krijgt het lichaam te weinig calorieën binnen waardoor het vetten gaat opslaan. Dit is het oer-mechanisme van de mens. Het lichaam denkt dat het hongerwinter is doordat niet 2500 calorieën worden genoten maar slechts 2000. Zodra het lichaam nu voedsel binnenkrijgt gaat ze het voor een groot deel opslaan als vetten. Het is immers hongerwinter!!

Zorg ervoor dat je bekend wordt met het metabolisme! Zorg dat je weet wat de verbranding is van je lichaam. Je verbranding bepaalt hoeveel calorieën je minimaal moet eten. Ga je dus minder eten dan wordt ook je verbranding lager. Daarnaast gaat je lichaam ook langzaam spieren afbreken!!!

Wil je echt vet verbranden? Zorg ervoor dat je voldoende eiwitten binnen krijgt zodat je lichaam spiermassa gaat opbouwen. Hierdoor ga je meer vetten verbranden!!!

Tot zover het caloriedieet. Er zitten dus toch nogal wat nadelen aan het caloriedieet. Misschien is het koolhydraatarm dieet wel een betere oplossing? Klik HIER om meer te weten over het koolhydratendieet.

Wil je direct resultaat? Klik dan HIER en ontdek jouw laatste dieetpoging dat wel gaat werken! >>

 

Tags:
Previous Post

Calorieteller Nodig?

Next Post

Afvallen Met Het Dr. Frank Dieet?

Comments

  1. Pingback: Heeft Calorietellen Het Gewenste Effect? Laat Je Calorieteller Maar Thuis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *